A Hit Gyülekezete lesz az egri Wigner


Jenő műszaki középiskola fenntartója

#oktatas
A Hit Gyülekezete sajtóosztálya | 2020. 06. 27.
A Wigner Jenő  Műszaki  és Informatikai Középiskola és Kollégium 2002 óta  alapítványi fenntartásban működik. 2019 végén az iskolát fenntartó Wigner Iskola Közalapítvány kuratóriuma megkereste a Hit Gyülekezetét, hogy immár több évtizedes iskola fenntartási tapasztalatokkal is rendelkező bevett egyházként hajlandó lenne-e az iskola működtetését az Alapítványtól átvállalni.

Tekintettel arra, hogy a fenntartó váltást az iskola munkavállalói - pedagógus és nem pedagógus alkalmazottjai - (97%-ban), a szülői testület (100%-ban), valamint a diákönkormányzat (100%-ban) is egyértelmű támogatásáról biztosították, a Hit Gyülekezete vállalta, hogy egyházi fenntartóként biztosítja a Wigner Jenő Műszaki és Informatikai Középiskola és Kollégium további sikeres és biztonságos működéséhez szükséges feltételeket.

Eger város polgármestere 151/2020/Vl.12. számú határozatában erősítette meg,hogy a város a tulajdonában álló és maradó iskolaépületeket továbbra is a Wigner-ben folyó oktatási tevékenység rendelkezésére bocsájtja, a fenntartóváltás miatt, immár a Hit Gyülekezete használhatja erre a célra az ingatlanokat. A határozatban szereplő 2033 és 2034, valamint a 2254 helyrajzi számú ingatlanokban továbbra is a Wigner Jenő Műszaki és Informatikai Középiskola és Kollégium használja majd oktatási-nevelési célra, ezek az épületek továbbra is az iskola működését biztosítják. Ebben változás ezt követően sem lesz.

A  határozatban  említett  négyoldalú  megállapodás  ezt  a  tényt,  illetve  az  ezzel összefüggő feltételeket rögzíti. További információk a Hit Gyülekezete oktatásitevékenységéről

https://www.hit.hu/oktatas

A Hit Gyülekezete sajtóosztálya | 2020. 06. 27.