HIT GYÜLEKEZETE
Munkatársunktól
2017. 10. 19.
Facebook live Németh Sándorral (#4)
Németh Sándor 2017.10.19-i Facebook élő bejelentkezésének összefoglalója.

Izrael fővárosával, a Jeruzsálemben Sátorok ünnepével kezdődő esőzésekkel és azoknak szellemi jelentőségével indult Németh Sándor legutóbbi Facebookon közvetített beszélgetése. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze röviden kitért arra, hogy az Ószövetségben a Sátorok ünnepén  vízáldozatot mutattak be Istennek, majd elmondta, hogy az ószövetségi ígéretek alapján Izrael egy áldott év elé néz.

Az adás első felében a beszélgetés a korai és a kései eső témája körül forgott. Németh Sándor egyértelműen leszögezte, hogy mind a kettő a Szent Szellemnek a kitöltéséről szól, de amíg az előbbin már túl vagyunk, az utóbbi még előttünk áll. A korai eső Pünkösdkor történt, míg a kései eső ennek a világkorszaknak a végén lesz.

A karizmatikus mozgalmak az 1960-as években kezdődtek el, majd az 1990-es években egy újabb hulláma érkezett a Szent Szellemnek, ami ’93-ban a Hit Gyülekezetét is elérte – mondta a vezető lelkész. Azonban a kései eső a Szent Szellemnek egy még nagyobb kitöltetését jelzi előre, aminek az előszelét már most érzékelni lehet. Az emberek tömegesen térnek meg a bűneikből, mert Isten elkezdte az egyház mgtiszítását, ami azonban a Szent Szellem nagyobb kiáradása nélkül nem végezhető el. A jóeli próféciák is ezt támasztják alá, először tiszta szívből jövő megtérésre van szükség, majd ezután Isten is visszafordul a népéhez.

Az adás második felében a beszélgetés már gyakorlatiasabb kérdések köré épült fel. Ilyen volt például az a nézői kérdés, hogy miként tudunk a Szent Szellemnek a kiáradásaiból profitálni, úgy, hogy az ne csak egy múló élmény legyen, hanem a Szellem karizmái is működjenek rajtunk.   Németh Sándor kijelentett, hogy minden ébredés mögött Isten Igéje áll - mert ez a szíve az ébredéseknek -, ezért nekünk is ezt kell a középpontba helyeznünk.

A vezető lelkész azt is elmondta, hogy Isten Igéje mellett fontos a lelkünk jó állapotban tartása is, illetve a szellemünk képességeinek a vizsgálata, amiknek egyre erősebben és tisztábban kell működniük. Ha betöltjük a szükséges feltételeket semmi akadálya nincs annak, hogy a Márk evangélium 16. fejezet utolsó versszakai valósággá váljanak minden hívő ember életében:

Azokat pedig akik hisznek ilyen jelek követik: az én nevemben démonokat űznek, új nyelveken szólnak, kígyókat vesznek föl és ha valami halálosat isznak meg nem árt nekik, betegekre vetik kezeiket és meggyógyulnak (Mk. 16: 17-18)

Aktuális híreink