HIT GYÜLEKEZETE
Morvay Bátor
2021. 08. 05.
Élet és szellem az Agroszban
A karantén után újra sor került az Ifjúsági Konferenciára

Az előadásokat egy órás dicséret és imaalkalom előzte meg, amik a járványhelyzetre való tekintettel a szabadtéri színpadon történtek. Hétfőn a téma Jézus Krisztus személye volt, mivel a keresztény életben minden Tőle indul ki. Az evangélium alapvető igazságai egy hívő emberben sosem válhatnak teológiává, ismeretté, hanem azokat az egész földi életünkben a szívünk központjában kell tartanunk. Ezen keresztül értjük meg, hogy Jézus ma is valóságosan Király, Próféta, a mi Főpapunk és Pásztorunk.

Kedden a fő téma a törvénytelenség kora volt, amely az egész Bibliában végigvonul, majd a korszak végén jut el a tetőpontjára, és éri el a teljességét.

 

" "

Korunkban a 60-as években robbant be a törvénytelenség olyan erővel, hogy mára az egész nyugati világot átalakította és viszi bele tömegeket az erkölcsi romlásba. Ezért fontos, hogy a házasságról és a családról alkotott képünk a Biblia igazságaira épüljön, és a ne kor hangulatára, mert a kettő között egyre nagyobb ellentét jön létre. Ez a jövőben csak erősödni fog. 

Szerdán a törvénytelenség és a kereszténység konfliktusáról volt szó. Ennek keretében volt egy közönségszavazás arról, hogy a résztvevők kiket tartanak a Hit Gyülekezete ellenségeinek. A győztes megérdemelten Bartus László lett, akinek szó szerint a hitesek elleni háború az életműve. Ezt annak ellenére érte el, hogy a szavazók túlnyomó többsége soha nem is találkozott Bartussal, aki 29 évesen, 1990-ben keveredett el a gyülekezetbe, majd alig hét évvel később, 1997 végén már el is viharzott a közösségből, majd hamarosan az országot is faképnél hagyta. A nyugalom azonban tartósan kerüli az emigráns zugírászt, aki most nyugdíjkorba lépve - pont a táborban volt hatvan éves -, továbbra is mániákus lendülettel írja heti minimum 5-10 cikkét, posztját, kommentjét a hites „rémtörténetekről”.

A táborbeli szavazás egyben azt jelzi, hogy egy új generáció is imádkozni fog azért, hogy Isten szabadítsa meg közösségünket és Magyarországot ettől a hírhedt keresztény-gyalázó szidalmazótól és magyargyűlölő írómédiumtól.

Németh Sándor szerint a törvénytelenség terjedésének egyik oka a keresztények tétlensége és megosztottsága. Kizárólag egységben, egy szellemi hadseregként lehet fékeket helyezni azokra a folyamatokra, amik Istentől és normalitástól szakítják el a társadalmakat. Az ima mellett a hívőknek a társadalomban is aktívan kell képviselniük azokat a bibliai értékeket, amiktől meg akarják fosztani a nemzeteket.

 

" "

A járvány okozta krízis arra hívta fel a figyelmet, hogy a jövőben a keresztényeknek hangsúlyt kell tenniük arra, hogy a jövőben anyagilag is függetlenek és szabadok tudjanak maradni. Ehhez szükség van józan anyagi döntésekre, hogy a pénz az ember vagyonát gyarapítsa. Ezzel kapcsolatban tartott a fiataloknak gyakorlati előadást Polczer István és Czine János pénzügyi szakértő, aminek keretében olyan kérdésekre adtak választ, hogy mire érdemes hitelt felvenni és a jövedelem mekkora arányát teheti ki a törlesztőrészlet. Az eladósodás ugyanis a Biblia szerint is fogságba ejtheti az embert, ugyanis akinek adósai vagyunk, afelé a szabadságunkról is lemondunk.

Pénteken korunk egyik legdrámaibb folyamata, a keresztény aposztázia volt az üzenet, aminek Sándor pásztor a főbb jellemzőit és tanulságait elemezte. Délután Kulcsár Árpád történész vezette le, hogy a Római Birodalom miként mentette át magát a modern korba, Mészáros István pedig a dánieli negyedik birodalom előjeleire világított rá.

Szombaton a hangsúly a Szent Szellem munkáján volt: Sándor pásztor imával szolgált a táborozók felé.

Aktuális híreink