A cél, hogy egy gyerek


se éhezzen

#
Munkatársunktól | 2015. 12. 04.
Magyarországon ma minden második gyerek él a szegénységi küszöb alatt. Számukra a kérdés nem az, hogy mit egyenek, hanem az: van-e mit.

Szomorú tény, hogy Magyarországon ma minden második gyerek él a szegénységi küszöb alatt. Számukra a kérdés sokszor nem az, hogy mit egyenek, hanem az: van-e egyáltalán mit egyenek. A Hit Gyülekezete szeretetszolgálata évek óta vesz részt a szegény családokban élő gyerekek étkeztetésében.

A HISZ tavalyi évben zárt „Legyen Ön is jótevő!” kampánya is mutatja, milyen óriási szükségek közt nőnek fel gyermekek ma Magyarországon. A szervezet alig két hét alatt 15 millió forintnál is több adományt gyűjtött össze – az adománygyűjtést olyan ismert sportolók, énekesek segítették, mint Bayer Friderika, Gera Zoltán és Oláh Gergő.

Az tervezett 3,000 helyett több, mint 5000 gyermek számára sikerült akkor gyors segítséget nyújtani. A szolgálat munkatársai és önkéntesei által az ország 63 településén 5100 gyermek részére meleg étkeztetés, tartós élelmiszercsomagok illetve élelmiszerutalványok formájában nyújtottak segítséget.

És ez csak egyike volt azoknak a széles körre kiterjedő karitatív programoknak, melyet Gyülekezete végez rászoruló honfitársaink életkörülményeinek jobbítása, javítása, elviselhetőbbé tétele érdekében.

Amennyiben támogatni szeretné a HISZ munkáját, ezt legegyszerűbben a személyi jövedelemadó egy százalékával teheti meg – erről a legfontosabb tudnivalókat itt találja meg: hit.hu/egyszazalek. A szeretetszolgálat tevékenységéről, aktuális programjairól a hisz.hit.hu oldalon talál részletesebb információt.

Munkatársunktól | 2015. 12. 04.