Az igazság szabaddá tesz

#demonok
#szabadulas
Kósa Zsolt | 2017. 10. 19.
A 2017. 10. 18. istentisztelet összefoglalója.

Igazság szabaddá tesz, a hazugság megkötöz - erről beszélt Németh Sándor a szerdai istentiszteleten, kiemelve, hogy a keresztények nem sántikálhatnak kettős úton.

"Jézus egy dicsőséges egyházért jön vissza, és erre fel kell készülni, sőt készen kell rá lenni" - fogalmazott a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Nagy baj a keveredés a hívők életében: bár a világ ránk akarja kényszeríteni a szekularizációt, de nekünk ellen kell állnunk ezzel szemben - mondta. Németh szerint létezik szellemi tisztátalanság, ekkor az emberi szellem ellenáll a Szent Szellemnek. Ilyen esetekben a Sátán könnyen kikapja az igét az ember szívéből, ez már csak ezért sem jó állapot. Törekedni kell a szellemi tisztaságra, ekkor könnyen megy az együttműködés Istennel - fogalmazott a lelkész és hozzátette: a megszentelődés motivációja az Isten félelem.

Jakab ír a kettős lélekről, Európában nagy divat a bonyolult személyiség, pedig az nem más mint, mindig más démon nyilvánul meg az emberben. Ezért Németh szerint az egylelkűség a kívánatos - de ehhez meg kell szabadulni a démonoktól, aminek pedig az alapfeltétele az, hogy meg kell alázkodnunk a Biblia előtt, és szembe kell helyezkednünk a bűnnel.

Ehhez akarati döntés szükséges, ami ugyan nem hoz szívbeli változást, de a szellemet befolyásolja, hiszen lélekkel vagy megkeményítjük, vagy meglágyítjuk a szellemünket - mondta a lelkész.

Kósa Zsolt | 2017. 10. 19.