develop your own website


30 éves a Hit Gyülekezete szeretetszolgálata

A Hit Gyülekezete szeretetszolgálata 30 éve segít a bajbajutottakon. 35 helyi szervezettel és több száz aktív önkéntessel rendszeres adományosztást szervezünk országszerte és a határon túl élő magyarság körében, valamint a világ távolabbi pontjain. Jótevő programunk családok ezreinek segít a gyermekétkeztetésben, a beiskolázásban és a gyermeküdültetésben. Gondoskodunk a krízishelyzetben lévőkről, segítünk a természeti katasztrófák károsultjain. Segítünk lakhatási- és rezsitámogatással, téli tűzifa és tartós élelmiszer osztással, gyógyszerkiváltással. 

+ 1%, amellyel Ön is lehet Jótevő

Szeretetszolgálatunk adományai 3 forrásból származnak: gyülekezeti tagoktól, a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítványhoz érkező 1%-os felajánlásokból, valamint a gyülekezettel szimpatizáló kívülállók támogatásából. Ezért köszönjük, ha személyi jövedelemadója civil szervezeteknek felkínálható 1%-ával a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítványon keresztül támogatja karitatív tevékenységünket. 

Hogyan rendelkezhetek?

  1. Elektronikus úton történő adóbevallás esetén (javasolt)
    Mindössze annyi dolga van, hogy a bevallás EGYSZA-lapján válassza ki a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány és annak adószámát: 19012164-1-42 
  2. Nyomtatott formában történő bevallás esetén
    A bevallás EGYSZA-lapján lehet rendelkezni személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Kérjük, hogy a civil szervezetek részére felajánlható 1%-ra vonatkozó résznél írja be a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány nevét, valamint adószámát: 19012164-1-42
  3. Elkülönült felajánlás esetén (utólag)
    Benyújtotta már adóbevallását, de nem rendelkezett az 1%-os felajánlásról? Szeretne személyijövedelemadó-bevallásától elkülönülten, utólag rendelkezni? Amennyiben tehát az előzőekben leírtak szerint nem rendelkezett, sem a munkáltató útján nem küldte be felajánlását,  lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatot (EGYSZA lapot) egy lezárt és adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen elkülönülten is eljuttassa az adóhatósághoz (NAV), de szívesen kitöltjük és beküldjük mi is,

Fontos határidők az 1%-os rendekezésre

Ne felejtsük, az 1%-os rendelkezés fontos feltétele az adóbevallás és a rendelkező nyilatkozat időben való benyújtása, valamint az SZJA határidőre történő befizetése is!

2019. május 20.

Egyéni vállalkozók

Elektronikus úton történő adóbevallás esetén
Mindössze annyi dolga van, hogy a bevallás EGYSZA-lapján válassza ki a Hit Gyülekezete nevét, a technikai számot (0279) a gép automatikusan kitölti.

Nyomtatott formában történő bevallás esetén
A bevallás EGYSZA-lapján lehet rendelkezni személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Kérjük, hogy az egyházak részére felajánlható 1%-ra vonatkozó résznél írja be a Hit Gyülekezete nevét, valamint technikai számát: 0279.

2019. május 20.

Egyéb magánszemélyek

Elektronikus úton történő adóbevallás esetén
Mindössze annyi dolga van, hogy a bevallás EGYSZA-lapján gépelje be a Hit Gyülekezete technikai számát: 0279, a többit a gép automatikusan kitölti.

Nyomtatott formában történő bevallás esetén
A bevallás EGYSZA-lapján lehet rendelkezni személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Kérjük, hogy az egyházak részére felajánlható 1%-ra vonatkozó résznél írja be a Hit Gyülekezete nevét, valamint technikai számát: 0279.

2019. május 20.

Minden utólagosan rendelkező számára

Azok is tudnak utólag és elkülönülten rendelkezni - akár nyomtatott, akár elektronikus formában - akiknek az adóbevallása már beküldésre került. Részletek 

FELIRATKOZÁS HÍRLEVELÜNKRE

Ingyenes hírlevelet erre a címre kérek!