free simple web templates

Gyakran feltett kérdések

A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást kérő nyilatkozatot ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának, azaz adónyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhet. Technikai- és adószámunk >> 

Aki elektronikusan rendelkezik, mindössze annyi dolga van, hogy a bevallás EGYSZA-lapján válassza ki a Hit Gyülekezete nevét, a technikai számot (0279) a gép automatikusan kitölti.

Fontos! Ne feledkezzünk el személyi jövedelemadónk 1+1 %-os felajánlásáról akkor sem, ha nem nyújtottunk be önálló bevallást, és így elfogadtuk, tudomásul vettük, nem módosítottuk a NAV által készített tervezetet (ezáltal 2019. május 20-tól ez válik a hivatalos adóbevallásunkká). Az online ügyfélkapun keresztül vagy az oldalunkról kinyomtatható EGYSZA-lappal elkülönülten is rendelkezhetünk, de szívesen kitöltjük és beküldjük mi is.

Az adóhivatalhoz (NAV) beérkezett felajánlások több, mint 5-10%-a érvénytelen szokott lenni, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet a leggyakoribb érvénytelenségi okokra:

Ha valaki nem jól adta meg a technikai számot/adószámot, az nem olvasható, vagy egyáltalán nem adta meg.

Több alapítványt, vagy egyházat jelölt meg. 

A rendelkező nyilatkozaton nincs megadva az adózó adószáma, az nem olvasható. 

Nem fizette be (időben) szja adókötelezettségét, adótartozás áll fenn. 

Egynél több nyilatkozatot adott le azonos kategóriára vonatkozóan.

Ezen kívül számos alkalommal előfordult, hogy olyan esetben is érvénytelenítettek egy érvényes felajánlást, amikor nem kellett volna. Amennyiben az adóhivatal egy felajánlást érvénytelennek nyilvánít, úgy arról tájékoztatnia kell az adózót, és meg kell jelölnie az érvénytelenség okát is. Az erre vonatkozó visszajelzést előre is köszönjük, mivel több esetben sikerült tisztázni az ilyen ügyeket. 

Nem nyújtott be önálló bevallást, és így elfogadta, tudomásul vette, nem módosítottuk a NAV által készített tervezetet? Ezáltal 2019. május 20-tól ez válik a hivatalos adóbevallássá. Az online ügyfélkapun keresztül vagy az oldalunkról kinyomtatható EGYSZA-lappal elkülönülten ez esetben is rendelkezhet, 

Amennyiben igényli, szívesen kitöltjük és beküldjük mi is a rendelkezését!

Benyújtotta már adóbevallását, de nem rendelkezett az 1%-os felajánlásról?  Szeretne személyijövedelemadó-bevallásától elkülönülten, utólag rendelkezni? Amennyiben tehát az előzőekben leírtak szerint nem rendelkezett – sem a bevallás részeként, sem a munkáltató útján –, lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatot (EGYSZA lap) egy lezárt borítékban postán vagy személyesen, elkülönülten is eljuttassa az adóhatósághoz (NAV).

Technikai- és adószámunk >> 

Töltse ki a rendelkező nyilatkozatot (EGYSZA lap) az alábbiak szerint: Technikai szám: 0279, Kedvezményezett: Hit Gyülekezete. A kitöltött nyilatkozatot már nem szükséges két borítékba tenni, elégséges egy borítékban postázni, vagy bevinni a területileg illetékes adóhatósághozhoz. (Az EGYSZA-lapon legyen feltüntetve a rendelkező személy adószáma, és a kezdeményezettek adatai olvashatóan).

A borítékon a feladó helyén a rendelkező saját neve és címe szerepeljen. Egy borítékban csak egy rendelkező személy felajánlása kerüljön be!

Az elkülönült felajánlás beérkezési határideje:
2019. május 20. 

Még további kérdésem is lenne!

Szívesen segítünk egyedi kérdések megvalaszolásában, sőt örömmel küldünk névre szóló rendelkező nyilatkozatot és borítékot is, ha megírja nekünk pontos címét!

FELIRATKOZÁS HÍRLEVELÜNKRE

Ingyenes hírlevelet erre a címre kérek!