HIT GYÜLEKEZETE
Munkatársunktól
2017. 04. 25.
Újabb ruandai testvérek jártak Kiskunhalason
John és Etienne látogatott el Kiskunhalasra

Isten Ruandában végzett munkájáról már tavaly májusban tanúbizonyságot tett Ananie Bagarazaga, a ruandai Church of Faith (Hit Gyülekezete) pásztora, aki akkor beszámolt arról, milyen módon próbálják az országukat jobbá tenni. Bővebb információ itt.

Johnt és Etiennet a ruandai vezetőség körülbelül huszonötezer gyülekezeti tag közül választotta ki, hogy utazzanak Magyarországra és képezzék magukat, hogy hazájukba visszatérve még dinamikusabban tudják Isten munkáját végezni. John elmesélte, igen nagy munkába fogtak az evangélium hirdetése tekintetében:

van egy projektünk, a Minden családba Krisztust mozgalom, ezzel hirdetjük az evangéliumot. Ha azt mondjuk, "Minden családba Krisztust", arra gondolhattok, hogy ez egy kis zugolyában lévő dolog csupán, de ezt úgy értsétek ahogy mondjuk is, a célunk az országunkban minden egyes családba elmenni és minden egyes családnak hirdetni az evangéliumot.

Etienne hozzátette: érzékelhető a ruandaiakon, hogy éhezik Krisztust, vágynak gyógyító csodákat átélni, de ehhez segítségre van szükségük - ezért is tartja fontosnak az itt megszerzett tudást hazavinni és segíteni vele a pásztorok munkáját. John elmondta, mielőtt kapcsolatba kerültek a Hit Gyülekezetével, egyedül érezték magukat. Kifejezte mennyire hálásak Flaisz Endréért, aki többször járt Ruandában, hogy a bibliai igazságokra tanítsa őket. Ugyanezt tudom mondani Németh Sándorról is. Nagyon jó hallgatni a Jézus visszajövetelével kapcsolatos tanítássorozatot, mert folyamatosan késztet minket arra, hogy készen legyünk - mondta.

Az evangélium hirdetése mellett a karitatív tevékenységekben is jeleskednek. A mi gyülekezetünk nem csak igét hirdet, hanem ahogy például a korintusi gyülekezet is segítette a szegényeket, mi is segítjük őket, mert bár mi is szegények vagyunk, de mindig találunk olyanokat, akik nálunk is szegényebbek - meséli John. A szegénység azonban nem gátolja meg őket abban, hogy önfeledten táncoljanak és énekeljenek.

A beszámolót követően néhány ruandai dicséretet is elénekeltek és táncoltak, az Oly jó benned bízni Jézus című gospel slágert pedig együtt énekelték a gyülekezettel, ki-ki a maga nyelvén.

Aktuális híreink