HIT GYÜLEKEZETE
Munkatársunktól
2016. 01. 26.
Magyarországon járt Michael L. Brown
Ismét Magyarországra látogatott

Ismét Magyarországra látogatott Michael L. Brown. A neves amerikai lelkész a Hit Gyülekezete október végi-november eleji három napos, országos konferenciáján két istentiszteleten is beszélt  vendégszónokként.

Sűrű program várta a hazánkba érkező Michael L. Brownt. Az amerikai lelkész november első napjait a Hit Gyülekezete vendégeként töltötte Budapesten. Brown volt az egyház legutóbbi három napos, országos konferenciájának vendég szónoka.

A zsúfolásig telt Hit Parkban a szónok november első napján a kereszténység és az iszlám kapcsolatát boncolgatta, másnap pedig Jézus Krisztus zsidó gyökereiről beszélt. A prédikációit a két nap alatt a helyszínen mintegy 30 ezer ember követte figyelemmel - sokan mások pedig internetes közvetítés és a Hit Rádió műsorán keresztül csatlakoztak be az istentiszteletekbe.

Hétfőn és kedden a Szent Pál Akadémia diákjai előtt tartott előadást. A felsőoktatási intézmény több száz hallgatója vett részt a professzor előadásain - melyet Brown a Facebook oldala közösségével is megosztott. Első nap a kulturális forradalom és szabadosság témaköre került terítékre. A következő napon Jób könyvét elemezte az egész napos előadás-sorozatán a prédikátor.

Michael L. Brown az Egyesült Államokban közismert teológus professzor, messiáshívő zsidó, a Zsidó Vallás Oxford Szótárának egyik szerzője, számos teológiai kar tanára, a The Line of Fire című rádióműsor vezetője. Ellenkultúrát képviselő forradalmár - így jellemzi magát Twitter-profiljának nyitó oldalán Dr. Michael L. Brown. Több műve magyarul is megjelent, köztük a teológiai antiszemitizmus történetéről írt könyve.

Aktuális híreink