helyi gyülekezetek

Hit Gyülekezete Gödöllő

A gödöllői gyülekezet története  olyan gödöllői lakosokkal és itt tanuló egyetemistákkal kezdődött el, akik Budapesten illetve Budaörsön tértek meg a Hit Gyülekezetében. Az első összejövetelekre 1990 februárjában került sor egy lakótelepi lakásban a Stromfeld sétányon – ma Palotakert. Itt heti rendszerességgel, mintegy 10 fő gyűlt össze. Ekkor még Budapestről támogatták a helyi közösség növekedését.

ELÉRHETŐSÉGEK

Helyszín: Gyülekezeti ház
Cím: Horgásztó u. 4-10.
Időpont: Vasárnap 10.00
GPS: 47.581670,19.357004
Térképnézet

’90 őszére egy olyan stabil csoport jött létre, melynek tagjai a későbbiekben a helyi gyülekezet magját képezték, és ma is a közösség oszlopos tagjai. Mivel ’91 tavaszára a panellakás szűknek bizonyult, a közösség a Forrás Családsegítő Szolgálat épületében bérelt termet. Ekkor már rendszeresen 30 fő látogatta az alkalmakat.

’94 júliusától a gyülekezet Mihály Józsefet (a GATE-n frissen diplomázott gépészmérnököt) bízta meg a gödöllői gyülekezet vezetésével. A későbbiekben több alkalommal az Agrártudományi Egyetem (mai Szent István Egyetem) előadó termeiben rendeztük meg az összejöveteleket, majd egy év elteltével, amikor már 60 fő vett részt rendszeresen a gyülekezet rendezvényein, a gödöllői Művelődési Központ termeit bérelte közösségünk.

’96 nyarán Gödöllőn került megrendezésre az első országos evangelizációs tábor, melynek szervezési munkáiban nagy szerepet vállalt gyülekezetünk. Az év első felében 100 fő, egy évvel később már mintegy 150 fő látogatta az istentiszteleteket. A következő állomás az FM (Földművelésügyi Minisztérium) Műszaki Intézetének tanácsterme volt. A kb. 300 főt befogadó termet 1997 februárjától béreltük, ’98 tavaszán nem egyszer teltházzal tartottunk istentiszteleteket. Ezek után egy vándorlással teli időszakot élt át a közösség, melynek során megismertük a város különféle bérleményeit és rendezvényre alkalmas tereit. Rövid időre a gödöllői Alsópark is helyszíne volt az istentiszteleteknek.

Hányattatott, mégis örömmel elviselt időszak után a gödöllői gyülekezet fontos mérföldkőhöz érkezett: elérkezett a letelepedés ideje. Az egykor szeszfőzdének épült csarnokot a város szélén kibérelte, majd egy éven belül önerőből felújította és megvásárolta a gyülekezet. Az ünnepi csarnokfoglaló istentiszteletre 2001 áprilisában került sor.

2004-ben a gödöllői gyülekezet újabb evagélizációs tábornak adott otthont. A csarnokot 2005-ben kibővítettük és felújítottuk, hogy a kor színvonalának megfelelő, ízléses, légkondicionált épület állhasson a gyülekezet tagjainak és vendégeinek rendelkezésére. Kívül is tágas tér fogadja a látogatókat: parkoló, európai színvonalú játszótér  és füves futballpálya szolgálja a rendezvények zavartalan lebonyolítását.

Az elmúlt években több alkalommal rendeztünk nyílt családi napokat. Ezeken a napokon a gyülekezet változatos programokkal fogadja az ide látogató vendégeket. Ugyancsak gyakran rendezünk evangélizációs koncerteket a helyi dicséretzenekar, valamint a gyülekezet tagjaiból álló Új-Forrás etno-gospel zenekar fellépésével.

A gyülekezet rendszeresen hirdeti Jézus Krisztus örömhírét Gödöllőn és a környékbeli településeken, melynek eredményeképpen helyi közösségek jöttek létre Veresegyházon, Isaszegen, Pécelen, Aszódon és Turán. A jövő generációja is nagy számmal képviselteti magát a gyülekezetben (sok a csecsemő, totyis, ovis, kisiskolás). Az ő elhelyezésükről és felügyeletükről az istentiszteletek alatt külön vigyázó csoport gondoskodik. Gyermek-bibliaiskola működik két csoportban, a 12-18 éves tinédzserek számára ifjúsági istentiszteleteket tartunk.

Az ifjúsági gyülekezet a tanítási szünetek idején hétközben is tart alkalmakat. A saját dicséretzenekarral rendelkező közösséghez tartozó ifjak szervezetten kirándulnak, táboroznak, továbbá hagyomány, hogy évente saját kreációjú színdarab előadásával lepik meg a kisebb korosztályt.

Nagyon fontos szerepet tölt be a közösségi életben a gyülekezet karitatív szolgálata. A HAH helyi szervezete a városközpontban több alkalommal tartott étel- és ruhaosztást, de segítségért heti egy alkalommal a teljes évben fordulhatnak ide a rászorulók. Hasonlóan aktív az aszódi fiókszervezete is, mely az év folyamán rendszeres adományokkal segíti a rászorultakat. Közösségünk saját hívőinek önkéntes adományaiból tartja fenn magát. A gyülekezet a jövőben is Isten országának jó hírét kívánja népszerűsíteni Magyarországnak ebben a régiójában is, hogy minél többen megismerjék Isten szeretetét és életét, amelyet Jézus Krisztusban tett elérhetővé a számunkra.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

© 2014 Hit Gyülekezete – minden jog fenntartva.
Az oldalon publikált anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak, felhasználásuk kizárólag a szerző írásos engedélyével lehetséges!