bootstrap slideshow

Gyakran feltett kérdések

A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást kérő nyilatkozatot ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának, azaz adónyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhet. Technikai- és adószámunk >> 

Aki elektronikusan rendelkezik, mindössze annyi dolga van, hogy a bevallás EGYSZA-lapján válassza ki a Hit Gyülekezete nevét, a technikai számot (0279) a gép automatikusan kitölti.

Fontos! Ne feledkezzünk el személyi jövedelemadónk 1+1 %-os felajánlásáról akkor sem, ha nem nyújtottunk be önálló bevallást, és így elfogadtuk, tudomásul vettük, nem módosítottuk a NAV által készített tervezetet (ezáltal 2018. május 22-től ez válik a hivatalos adóbevallásunkká). Az online ügyfélkapun keresztül vagy az oldalunkról kinyomtatható EGYSZA-lappal elkülönülten is rendelkezhetünk, de szívesen kitöltjük és beküldjük mi is.

Az adóhivatalhoz (NAV) beérkezett felajánlások több, mint 5-10%-a érvénytelen szokott lenni, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet a leggyakoribb érvénytelenségi okokra:

Ha valaki nem jól adta meg a technikai számot/adószámot, az nem olvasható, vagy egyáltalán nem adta meg.

Több alapítványt, vagy egyházat jelölt meg. 

A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékon nincs megadva az adózó adószáma, az nem olvasható. 

A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó boríték nincs aláírva a leragasztásnál .

Nem fizette be (időben) szja adókötelezettségét, adótartozás áll fenn. 

Egynél több nyilatkozatot adott le azonos kategóriára vonatkozóan.

Ezen kívül számos alkalommal előfordult, hogy olyan esetben is érvénytelenítettek egy érvényes felajánlást, amikor nem kellett volna. Amennyiben az adóhivatal egy felajánlást érvénytelennek nyilvánít, úgy arról tájékoztatnia kell az adózót, és meg kell jelölnie az érvénytelenség okát is. Az erre vonatkozó visszajelzést előre is köszönjük, mivel több esetben sikerült tisztázni az ilyen ügyeket. 

Nem nyújtott be önálló bevallást, és így elfogadta, tudomásul vette, nem módosítottuk a NAV által készített tervezetet? Ezáltal 2018. május 22-től ez válik a hivatalos adóbevallássá. Az online ügyfélkapun keresztül vagy az oldalunkról kinyomtatható EGYSZA-lappal elkülönülten ez esetben is rendelkezhet, 

Amennyiben igényli, szívesen kitöltjük és beküldjük mi is a rendelkezését!

Benyújtotta már adóbevallását, de nem rendelkezett az 1%-os felajánlásról?  Szeretne személyijövedelemadó-bevallásától elkülönülten, utólag rendelkezni? Amennyiben tehát az előzőekben leírtak szerint nem rendelkezett – sem a bevallás részeként, sem a munkáltató útján –, lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatot (EGYSZA lap) egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen elkülönülten is eljuttassa az adóhatósághoz (NAV).

Technikai- és adószámunk >> 

Töltse ki a rendelkező nyilatkozatot (EGYSZA lap) az alábbiak szerint: Technikai szám: 0279, Kedvezményezett: Hit Gyülekezete. A kitöltött nyilatkozatot tegye borítékba, melyre írja rá a nevét, a lakcímét, az adóazonosító jelét.

FONTOS! Kérjük, ne felejtse aláírni a borítékot annak leragasztásánál! Tegye a rendelkező nyilatkozatot egy nagyobb borítékba, és juttassa el a területileg illetékes adóhivatalba. Az elkülönült felajánlás beérkezési határideje: 2018. május 22. 

Még további kérdésem is lenne!

Szívesen segítünk egyedi kérdések megvalaszolásában, sőt örömmel küldünk névre szóló rendelkező nyilatkozatot és borítékot is, ha megírja nekünk pontos címét!

FELIRATKOZÁS HÍRLEVELÜNKRE

Ingyenes hírlevelet erre a címre kérek!