free web maker


Hogy ne csak a vasárnap,
hanem minden nap vidám legyen!


Köszönjük, hogy 1%-os felajánlásával Ön is támogatja a Hit Gyülekezete közhasznú, karitatív és sorsfordító munkáját!

A korábbi évekhez hasonlóan egy egyház és egy alapítvány számára is lehet rendelkezni, pontosabban szólva a már befizetett személyi jövedelemadónk 1+1 %-át lehet számukra irányítani.  A rendelkező nyilatkozat a bevallás részét képezi, így az, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást kérő nyilatkozatot ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának kitöltésével rendelkezhet. Rendelkező nyilatkozat elektronikusan is kitölthető és nyomtatható innen, de akár online módon megadhatja itt adatait, hogy mi kitöltsük és beküldjük a NAV-ba a rendelezést. 
 
Fontos!
 Ne feledkezzünk el személyi jövedelemadónk 1+1 %-os felajánlásáról akkor sem, ha nem nyújtottunk be önálló bevallást, és így elfogadtuk, tudomásul vettük, nem módosítottuk a NAV által készített tervezetet. Részletek >>

Hit Gyülekezete

1998 óta az egyszázalékos felajánlások alapján a Hit Gyülekezete a negyedik legtámogatottabb keresztény egyház Magyarországon. A gyülekezet istentiszteleteit rendszeresen látogató hívek száma meghaladja a 70 ezer főt. Az egyháznak több mint kétszáz közössége működik szerte az országban és a határokon túl. Valamennyi szomszédos országban vannak helyi közösségeink, valamint Németországban, Svájcban és az Egyesült Államokban is. A gyülekezet által kiküldött szolgálók azonban többször megfordultak már Kirgizisztánban, Kambodzsában és több afrikai országban is.

A gyülekezet szeretetszolgálata 

A Hit Gyülekezete szeretetszolgálata 30 éve segít a bajbajutottakon. 35 helyi szervezettel és több száz aktív önkéntessel rendszeres adományosztást szervezünk országszerte, és a határon túl élő magyarság körében, valamint a világ távolabbi pontjain. Jótevő programunk családok ezreinek segít a gyermekétkeztetésben, a beiskolázásban és a gyermeküdültetésben.
Gondoskodunk a krízishelyzetben lévőkről, segítünk a természeti katasztrófák károsultjain.
Segítünk lakhatási- és rezsitámogatással, téli tűzifa és tartós élelmiszer osztással, gyógyszerkiváltással.

Hit és Erkölcs Kulurális Alapítvány

Tevékenységünk kiterjed a szociális, kulturális, köz- és felsőoktatási illetve tudományos területekre. A jövő nemzedékébe való befektetésünk az oktatási tevékenységen keresztül is megvalósul, hiszen a Hit Gyülekezete hazánk negyedik legkiterjedtebb oktatási tevékenységet végző egyháza. Államilag elismert, országos közoktatási intézményrendszerében közel 6 000 diák tanul a keresztény erkölcsiség normáinak megfelelően, míg a  Szent Pál Akadémia az ország legnagyobb tanulói létszámú teológiai intézménye.  Az alapítvány támogatja többek között a Biblia modern magyar nyelvű fordításának elkészítését is.

Hogyan rendelkezhetek?

  1. Elektronikus úton történő adóbevallás esetén (javasolt)
    Mindössze arra van szükség, hogy a bevallás EGYSZA-lapján kiválassza a Hit Gyülekezete nevét, a technikai számot (0279) a gép automatikusan kitölti.
  2. Nyomtatott formában történő bevallás esetén
    A bevallás EGYSZA-lapján lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról. Az egyházak részére felajánlható 1%-ra vonatkozó résznél kell megadni a Hit Gyülekezete nevét és a technikai számot: 0279. 
  3. Elkülönült felajánlás esetén (utólag)
    Benyújtotta már adóbevallását, de nem rendelkezett az 1%-os felajánlásról? Szeretne személyijövedelemadó-bevallásától elkülönülten, utólag rendelkezni? Amennyiben tehát az előzőekben leírtak szerint nem rendelkezett, sem a munkáltató útján nem küldte be felajánlását,  lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatot (EGYSZA lapot) egy lezárt borítékban, postán vagy személyesen elkülönülten is eljuttassa az adóhatósághoz (NAV). Részletek

Fontos határidők az 1%-os rendelkezésre

Ne felejtsük, az 1%-os rendelkezés fontos feltétele az adóbevallás és a rendelkező nyilatkozat időben való benyújtása, valamint az SZJA határidőre történő befizetése is!

2019. május 20.

Egyéni vállalkozók számára

Elektronikus úton történő adóbevallás esetén
Mindössze annyi dolga van, hogy a bevallás EGYSZA-lapján gépelje be a Hit Gyülekezete technikai számát: 0279, a többit a gép automatikusan kitölti.

Nyomtatott formában történő bevallás esetén
A bevallás EGYSZA-lapján lehet rendelkezni személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Kérjük, hogy az egyházak részére felajánlható 1%-ra vonatkozó résznél írja be a Hit Gyülekezete nevét, valamint technikai számát: 0279.

2019. május 20.

Magánszemélyek számára

Elektronikus úton történő adóbevallás esetén
Mindössze annyi dolga van, hogy a bevallás EGYSZA-lapján válassza ki a Hit Gyülekezete nevét, a technikai számot (0279) a gép automatikusan kitölti.

Nyomtatott formában történő bevallás esetén
A bevallás EGYSZA-lapján lehet rendelkezni személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Kérjük, hogy az egyházak részére felajánlható 1%-ra vonatkozó résznél írja be a Hit Gyülekezete nevét, valamint technikai számát: 0279.

2019. május 20.

Minden utólagosan rendelkező számára

Jó hír, hogy azok is tudnak utólag és elkülönülten rendelkezni, akiknek az adóbevallása már beküldésre került. Részletek >>

A legfontosabb határidő:

2019-től a személyijövedelemadó-bevallás határideje minden adózó számára május 20-a lesz!

FELIRATKOZÁS HÍRLEVELÜNKRE

Ingyenes hírlevelet erre a címre kérek!