A képzelet szép. De nem ehető.

Legyen ön is JÓTEVŐ!

Kérjük, támogassa Ön is a Hit Gyülekezete sorsfordító és közhasznú munkáját személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával!

Technikai szám: 0279

Egyházi rendelkezés

+1% amelyből Ön is lehet JÓTEVŐ!A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) azzal a céllal lett életre hívva mintegy három évtizeddel ezelőtt, hogy segítséget nyújtson azoknak az embereknek, akik önhibájukon kívül kerültek olyan méltatlan helyzetbe, amely nemcsak az elemi létezésüket, hanem őket a születés jogán megillető emberi tisztességükben is veszélyezteti. A HISZ az elmúlt évben is mintegy 200 millió forint értékben nyújtott segítséget rászorulóknak, többek között étel- és ruhaosztás, kríziskezelés és jogsegélyszolgálat, házi gondozás illetve gyermekétkeztetés formájában.

Második éve, hogy a HISZ életre hívta a „JÓTEVŐ” gyermekétkeztetési programot, amelynek keretében rögtön az induláskor 63 településen sikerült nélkülöző kisgyermekek számára gyors segítséget nyújtani meleg étel és tartós élelmiszercsomag formájában. Budapest mellett kiemelt területek voltak Salgótarján, Hatvan, Nyíregyháza, Békéscsaba, Ózd, Pécs, Debrecen, Nagykanizsa, Keszthely, Tapolca, Miskolc és Mezőkövesd.

+1% a családcentrikus életértAz elmúlt mintegy 30 évben új generációk nőttek fel a Hit Gyülekezetében, amely a Biblia tanítása alapján folyamatos ösztönzést ad a családcentrikus életre, gyermekvállalásra és -nevelésre, az egész életen át tartó tanulásra, sőt a kiválóságok nevelésére.

Sokan emlékezhetnek a több mint 1millió nézőt képernyő elé vonzó Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorra, amelynek zsűri- és közönségdíját egyhangúan az akkor 15 éves Lugosi Dániel Ali nyerte el valóban virtuóz klarinéttudásával. A fiatalembert néhány naposan fogadták örökbe a Hit Gyülekezetébe járó szülei, akik a hit mellett a „sportos” életmódra is kívánták őt terelgetni. Ám zenei tehetsége 9 évesen más irányba fordította sorsát. Ali a gimnáziumi tanulmányai mellett ma már a bécsi zeneművészeti egyetem rendkívüli tehetségek szakán fejlesztheti zenetudását. A szenvedélyes zenélést a kitartó tanulással és gyakorlással ötvöző fiatalember bevallotta: „példaképem Jézus, az engedelmessége és állhatatossága miatt”.

+1% a jövő nemzedék oktatásáértNull

A jövő nemzedékébe való befektetés az oktatási tevékenységen keresztül is megvalósul, hiszen a Hit Gyülekezete hazánk legkiterjedtebb oktatási tevékenységet végző egyháza. Államilag elismert, országos közoktatási intézményrendszerében közel 6000 diák tanul a keresztény erkölcsiség normáinak megfelelően. Az országos tanulmányi felmérésekben ezek az intézmények folyamatosan az élbolyban szerepelnek. Az egyház mesterdiplomát adó főiskolája, a Szent Pál Akadémia az ország legnagyobb tanulói létszámú teológiai intézménye. Ajkán, Magyon és Hajdúsámsonon a Hit Gyülekezete már iskolafenntartó feladatokat is ellát.

Null

+1% a hosszú távon is működőképes kitörési lehetőségekért„Karancssági innovatív, kísérleti foglalkoztatási program, önfenntartó szociális mintagazdaság” – ez annak az Európai Unió és Magyar Állam által támogatott pályázatnak a hivatalos neve, amelynek kedvezményezettje a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ). Karancsságon, ebben a nógrádi falucskában futótűzként terjedt el a híre, hogy hamarosan lerakják egy új mintagazdaság alapjait, amely munkalehetőségeket teremt. Már az első napon nyolcvanan jelentek meg a birtok kapujában. Később a dolgozni akarók létszáma 150-re emelkedett az 1300 lelkes faluban, ahol minden negyedik lakos cigány származású, a regisztrált munkanélküliek száma 240.

Null

A Hit Gyülekezete egyik régi vágya, hogy a szegény emberek karitatív megsegítésén túlmutató, hosszú távon is működőképes kitörési lehetőséget hozzon létre. A HISZ ennek érdekében – a sikeres pályázati mintaprojekt keretében – 42 hektáros területen növénytermesztésre és kisállattenyésztésre rendezkedett be. A pályázaton keresztül 20 főnek 18 hónapon át havi nettó 93 ezer forintos jövedelem plusz tanulási lehetőség nyílt meg. További jó hír, hogy az első megmérettetésen, az ezüstkalászos gazdaképzési vizsgán pedig minden résztvevő sikeresen teljesített

Hogyan lehet az 1%–ról rendelkezni?A korábbi évekhez hasonlóan egy egyház és egy alapítvány számára is lehet rendelkezni, pontosabban szólva a már befizetett személyi jövedelemadónk 1+1 %-át lehet számukra átirányítani.

A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást kérő nyilatkozatot ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának (a 1553 számú bevallás EGYSZA lapja, az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó nyomtatványhoz (1553NY) kapcsolt EGYSZA lap, 1553 Adónyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhet.

Akik még nem adták le adóbevallásukat:

Egyéni vállalkozók, áfás magánszemélyek:

2016. február 25.

Egyéb magánszemély:

2016. május 20.

Elektronikus úton történő adóbevallás esetén
Mindössze annyi dolga van, hogy a bevallás EGYSZA-lapján gépelje be a Hit Gyülekezete technikai számát: 0279, a többit a gép automatikusan kitölti.

Nyomtatott formában történő bevallás esetén
A bevallás EGYSZA-lapján lehet rendelkezni személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Kérjük, hogy az egyházak részére felajánlható 1%-ra vonatkozó résznél írja be a Hit Gyülekezete nevét, valamint technikai számát: 0279.

Akik már leadták az adóbevallásukat,és még nem rendelkeztek:

Egyéni vállalkozók, áfás magánszemélyek:

2016. május 20.

Egyéb magánszemély:

2016. május 20.

Elkülönült felajánlás (utólagos felajánlás)
Benyújtotta már adóbevallását, de nem rendelkezett az 1%-os felajánlásról? Szeretne személyijövedelemadó-bevallásától elkülönülten rendelkezni? Amennyiben tehát az előzőekben leírtak szerint nem rendelkezett – sem a bevallás részeként, sem a munkáltató útján –, lehetősége van arra, hogy a rendelkező nyilatkozatot (EGYSZA lap) egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen elkülönülten is eljuttassa az adóhatósághoz (NAV).

Töltse ki a rendelkező nyilatkozatot (EGYSZA lap) az alábbiak szerint: Technikai szám: 0279, Kedvezményezett: Hit Gyülekezete. A kitöltött nyilatkozatot tegye borítékba, melyre írja rá a nevét, a lakcímét, az adóazonosító jelét.

FONTOS! Kérjük, ne felejtse aláírni a borítékot annak leragasztásánál! Tegye a rendelkező nyilatkozatot egy nagyobb borítékba, és juttassa el a területileg illetékes adóhivatalba. Az elkülönült felajánlás beérkezési határideje: 2016. május 20.

Alapítványi felajánlásTermészetesen a Hit Gyülekezete mellett a Gyülekezet alapítványai felé is lehetőség van az 1% felajánlására. Fontos! Mindenki csak egy alapítványnak, és egy egyháznak rendelkezhet. Nem lehet alapítvány helyett (is) egyházat megnevezni, és arra sincs lehetőség, hogy valaki egyház helyett egy második alapítványt jelöljön meg.

Köszönjük, ha az alapítványok számára átirányítható 1%-kal a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány tevékenységét is támogatja. Az alapítvány 1990 óta működik, alapítója a Józan Élet Egészség-, Család- és Ifjúságvédő Keresztény Egyesület. Tevékenysége kiterjed a szociális, kulturális, köz- és felsőoktatási illetve tudományos területekre.

Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány

Adószám: 19012164-1-42

Kérdések és válaszokHogyan lehet az 1%–ról rendelkezni?
A rendelkező nyilatkozat a bevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást kérő nyilatkozatot ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának (a 1553 számú bevallás EGYSZA lapja, az egyszerűsített bevallási lehetőség választására vonatkozó nyomtatványhoz (1553NY) kapcsolt EGYSZA lap, 1553 Adónyilatkozathoz kapcsolt EGYSZA lap kitöltésével rendelkezhet.

Mikor érvénytelen a felajánlás?
Az adóhivatalhoz (NAV) beérkezett felajánlások több, mint 10%-a érvénytelen szokott lenni, ezért szeretnénk felhívni a figyelmet a leggyakoribb érvénytelenségi okokra:

- Ha valaki nem jól adta meg a technikai számot/adószámot, az nem olvasható, vagy egyáltalán nem adta meg.

- Több alapítványt, vagy egyházat jelölt meg

- A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó borítékon nincs megadva az adózó adószáma, az nem olvasható

- A rendelkező nyilatkozatot tartalmazó boríték nincs aláírva a leragasztásnál

- Nem fizette be (időben) adókötelezettségét

- Bármely adónemben tartozása van

- Egynél több nyilatkozatot adott le azonos kategóriára vonatkozóan

Ezen kívül számos alkalommal előfordult, hogy olyan esetben is érvénytelenítettek egy érvényes felajánlást, amikor nem kellett volna. Amennyiben az adóhivatal egy felajánlást érvénytelennek nyilvánít, úgy arról tájékoztatnia kell az adózót, és meg kell jelölnie az érvénytelenség okát is. Az erre vonatkozó visszajelzést előre is köszönjük, mivel több esetben sikerült tisztázni az ilyen ügyeket.

Segítség a felajánláshoz:Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal: egyszazalek[kukac]hit.huYou like taking the lead of line?

Being the first to know always feels great... Signing up to our newsletter gives you exclusive access to our Grand Opening!